Cabecera Vide

O Talleres ABC Vigo conquista Burela

Importantísima vitoria para o Talleres ABC a conseguida o fin de semana no seu desprazamento a Burela, enfrontábanse dous dos equipos mais mozos da categoría e como xa ocorreu na primeira volta a vitoria foi para os vigueses.

O partido iniciábase con titubeo por parte de ambas escuadras, coma se ningunha delas quixese arriscar máis da conta, sobre o campo un erro podería ser fatal e ambos equipos non desexaban ir a remolque, tras este periodo inicial o partido foi abríndose ás ocasións, os locais chegaban con máis facilidade a campo contrario, pero sen escasa profundidade víanse abocados á finalización exterior e nesa faceta topáronse cun inconmensurable Josiño que durante todo o encontro mostrouse moi atento e liquide, pola súa banda os vigueses sólidos en defensa e con rapidez e intensidade en ataque buscaban sorprender aos lucenses coas rápidas cabalgadas de Pinilla ou Samu e foi precisamente nunha delas tras unha rápida combinación cando Pinilla plantábase diante do porteiro e con algo de fortuna levouse o balón que acabaría empuxándoo a pracer ao fondo das redes, vantaxe para Talleres ABC que non durou moito pois nun claro desajuste defensivo os Burelanos atopábanse cunha diagonal no área plantándose diante de Josiño que pouco puido facer, mazazo aos poucos minutos de poñerse por diante, posteriormente un durísimo golpeo de Bruno tras un córner sería formidablemente polo porteiro local, de aí ao descanso non se movería o resultado sendo un reflexo dunha primeira metade igualada.

Tralo descanso os locais saíron dispostos a poñer unha marcha mais ao partido, nos primeiros minutos multiplicaban os seus chegadas pero todas elas foron extraordinariamente liquidadas por Josiño, tras este inicio fulgurante o ABC faríase co control do balón, con circulacións rápidas e mostrando máis profundidade que os últimos partidos chegaba con decisión ao área rival froito diso eran os continuos córner lanzados nesta segunda metade, nun deles, no ecuador do tempo de xogo, chegou en xogada ensaiada un novo gol de Pinilla que volvía situar por diante ao Talleres ABC, pero máis lonxe da realidade e moi parecido ao ocorrido na primeira metade sufrían un duro golpe aos poucos minutos, un mal repliegue e algo de sorte situaba a tres rivais contra un que acabou cun máis que previsible gol.

Dez minutos por diante e un partido aberto para os dous equipos, que moi novos mostraban ambos unha gran intensidade, pouca fortuna tivemos nun par de contragolpes que nin Samu primeiro nin Bruno despois lograban culminar en gol, pola súa banda Josiño seguía demostrando que a tarde de onte ía ser complicado marcarlle e desbarataba todas e cada unha dos golpeos exteriores con seguridade, cando roldaba o minuto 16 de xogo nunha falta favorable volveriamos ver o bo traballo táctico dos vigueses e con gran acerto Modes situaría en vantaxe nuevamente ao cadro Vigués, renda dun só tanto que proxectaría uns últimos minutos de gran tensión, que ascendeu ao máximo cando nun un contra un local Josiño despexaría coa cara e que o colegiado inicialmente sancionaba como falta por man fose do área (sendo o último home non sabemos que decisión tomase o colegiado) pero que posteriormente foi corrixida polo árbitro principal facendo xustiza ao ocorrido, posteriormente dúas ou tres disparos moitísimo perigo foron repelidos nuevamente por Josiño o que propiciou que a falta de cinco minutos para o final os locais dispuxesen de porteiro xogador, pero os vigueses aos poucos demostran a madurez que van adquirindo co paso dos partidos e cunha moi boa defensa conseguían mitigar a superioridade numérica e ata dispoñer dun par de disparos afastados que por pouco non se converteron en vantaxe e en ultímaa posesión local volveu aparecer a pantasma da tempada, na única das superioridades que romperon o cerco defensivo o balón coábase ao área e entre unha maraña de pernas volveu xurdir a figura de Josiño que despexaba a mala sorte do último suspiro (escapáronllenos catro puntos nos últimos segundos) logrando atajar a pelota mostrando gran agilidad e reflexos e deixando o 2-3 final no marcador para a estatística.

Bo partido global do equipo tanto en defensa como en ataque, destacando o debut de Bruno sobre a pista e a gran actuación de Josiño mostrando unha gran fiabilidad baixo os paus e salvando ao equipo nos momentos craves, con estes tres puntos o ABC sitúase con doce puntos na táboa, oito puntos por encima do descenso e mostrando unha liña en ascenso tanto en xogo como en resultados.

Esta fin de semana reciben ao filial do Santiago Futsal que ocupa unha cómoda quinta praza con vinte puntos nun novo encontro que medirá as posibilidades do equipo vigués.